איך אתם מסתכנים כשאתם מורידים תמונות ללא אישור
זכויות יוצרים על יצירות הפכו בשנים האחרונות, מאז עידן האינטרנט, למשהו שלוקחים ברצינות רבה – והתביעות הרבות שמוגשות לבית המשפט בגין פגיעה בזכויות יוצרים וקניין רוחני רק מוכיחות זאת. שימוש ביצירות ללא אישור, יכולה להוביל לתביעה על פגיעה בזכויות ושימוש בקניין רוחני, שעלולה להסתיים בפסיקה של סכומי כסף גבוהים כנגד מי שהפר את החוקים והשתמש ביצירה שלא כדין.
אלגוריתם המגלה פגיעה בזכויות יוצרים
כיום אין צורך ברוב המקרים לצאת למסע חיפוש באינטרנט אחר שימוש בתמונות שעליהם יש לכם זכויות יוצרים, כיוון שיש מספר אלגוריתמים אשר עושים זאת באופן אוטומטי ומזהים פגיעה בזכויות יוצרים של מגוון יצירות באינטרנט כמו גם קבצי שמע, תמונות, ציורים ועוד.
הורדת תמונות ללא אישור
כשאתם מורידים מאגר תמונות ללא אישור, אתם מסתכנים בכך שלאחר השימוש בהם (ולפעמים, גם אם לא עשיתם בהם שימוש בכלל ורק הורדתם אותן מהאינטרנט) תהיו חשופים לתביעה בגין פגיעה בזכויות יוצרים וקניין רוחני, אשר לעתים נפסקים לחובת המפרים של הזכויות סכומים גבוהים מאוד. בית המשפט נוטה לשמור על בעלי הזכויות ביצירות ולכן עדיף לברר מראש מי בעל הזכויות בטרם מורידים את אותן יצירות מהאינטרנט.
שימוש ביצירות למטרות רווח
ישנה משמעות שונה לשימוש ביצירות למטרות רווח או למטרות אישיות, אם כי עדיין יש צורך לקבל אישור שייגבה אתכם משפטית עבור השימוש ביצירה. Tאם השתמשתם ביצירה ללא רשות למטרות רווח, אם תוגש נגדכם תביעה, הסכום שעלול להיפסק לחובתכם יהיה גבוה בהרבה משימוש ביצירה ללא מטרות רווח. בכל מקרה, לא מומלץ כלל להשתמש ביצירה אם לא קיבלתם מסמך אשר חתום על ידו של בעל היצירה כי הוא מאשר לכם להשתמש בה ובתדירות שהוגדרה מראש.
לחצו כאן למעבר לאתר מאגר תמונות מומלץ.