שיימינג בפייסבוק – מה זה ולשם מה הוא נועד
אחד המושגים הבולטים ביותר בשנים האחרונות, ללא צל של ספק, הוא שיימינג. מדובר במושג שכל ילד וילדה, כל בן אדם בוגר, מכיר. כל מי שיש לו פייסבוק או רשתות חברתיות אחרות פופולאריות, נתקל בביטוי הזה יותר מפעם אחת.
המשמעות של הביטוי שיימינג בפייסבוק, הוא לעשות שם רע לאדם או עסק, בגלל עניין כזה או אחר. למשל, אם עסק מעניק שירות לא טוב ללקוחות שלו, הרבה פעמים נוהגים הגולשים לעשות לו שיימינג במטרה לפגוע לו בעסקים. כך גם נהוג כלפי אנשים פרטיים, למשל, כאלה שמתנהגים בצורה שלילית כלפי אנשים אחרים, למשל, מטרידים מינית או כל דבר אחר.
לכל אחד שמבצע שיימינג, נדמה שהוא עושה שירות טוב, שירות לכלל הגולשים, כך הוא למעשה מונע מהם לקבל שירות לא טוב או להיות בקשר עם אנשים שעלולים לפגוע בהם. הבעיה היא, שהרבה פעמים, התוצר הוא דווקא רע, כלומר, השיימינג פוגע בשמו הטוב של אדם או עסק, ללא שום סיבה, ואז מה שלמעשה קורה, זה שמוצאים את דיבתו ועליו להגן על עצמו.
כיצד אנחנו יכולים להגן על עצמנו מפני שיימינג
ובכן, הפתרון לכך הוא פשוט, פונים אל עורך דין בשביל להגיש תביעת לשון הרע והוצאת דיבה. צריך להדגיש, זה לא פשוט להגיש תביעה כזו ולהצליח בה, אך הרבה פעמים, אנשים בוחרים באופציה הזאת, מתוך הנחה שעצם התביעה תביא אנשים להימנע מלבצע שיימינג ועל כן, הם גם האיום בהגשת תביעה יכולה לפעמים לעזור.
בכל מקרה, הדרך היחידה והטובה ביותר להתמודד עם סיטואציה כזו, כאמור, היא דרך פנייה לעורך דין והגשת תביעה כנגד מי שהפיץ את השיימינג, מי שהתחיל בו, בתקווה שיסיר את הפוסט וכל אזכור שלו ברשת.