אנטי וירוס לעסק VS אנטי וירוס לבית
כל מחשב, בין אם הוא ביתי או עסקי, חייב להכיל אנטי וירוס. תוכנה שיכול למנוע החדרה של וירוסים למחשב דרך מקורות חיצוניים, בין אם מדובר באתרי אינטרנט, תוכנות חיצוניות, קבצים וכדומה. תוכנות כאלה יכולות למנוע גם פגיעות משמעותיות במחשב ובמערכות שלו, אם למשל הצליחו להחדיר אליהן תוכנות ריגול שונות.
אך כפי שאנחנו יכולים להניח, יש הבדל בין תוכנות אנטי וירוס למחשב שמיועדות לעסקים לבין תוכנות אנטי וירוס שמיועדות למחשב ביתי. ההבדל טמון במוצר עליו התוכנה אמורה להגן.
מחשב עסקי, הוא מחשב שנושא מאגר נתונים בעל חשיבות ומשמעות כלכלית. אם תהיה בו פגיעה מסוג מסוים, בין אם מדובר בווירוס שיגרום לשינוי או מחיקה של נתונים ובין אם מדובר למצב בו גורמים זרים יוכלו לקחת את המידע ולהשתמש בו, כלומר לגנוב אותו, הרי שמדובר בנזק עצום לעסק כולו.
זאת להבדיל ממחשב ביתי, שמרבית הסיכויים שהחומר שיהיה מותקן בו יהיה חסר ערך כלכלי משמעותי ויתרה מזו, רמת הסיכונים שלו היא הרבה יותר נמוכה. נכון שהיום מחשבים ביתיים חשופים לוירוסים מצד אתרי אינטרנט לא מאובטחים ואתרים מסוגים שונים, אך הרבה פעמים הדפדפנים יודעים להתריע על כך לבד והתוכנה כשלעצמה איננה נדרשת. צריך לומר שגם במקרה של קבצים חיצוניים, אנטי וירוס ביתי פחות שימושי במקרים רבים, מאחר ואנחנו כבר יודעים שאסור לנו לפתוח קבצים ממקורות לא מזוהים.
נקודה נוספת שאנחנו צריכים להתייחס היא כמות המחשבים עליו מופקדת התוכנה. במקרה של מחשב ביתי, הוא מופקד בדרך כלל על מחשב אחד או שניים, תלוי בכמות המחשבים שיש בבית. לעומת זאת, בעסק, אנחנו צריכים למצוא תוכנות שמסוגלות לעבוד על מספר מחשבים במקביל כמו אנטי וירוס ESET. המטרה שהתוכנה תכסה כל מחשב ותהיה מסוגלת להגן על כל אחד מהם.
בשני המקרים, אנחנו צריכים להשתמש בתוכנות אשר יכולות להתעדכן על בסיס קבוע בעולם אבטחת המידע, כלומר בכל פעם שיוצאים עדכונים חדשים נגד וירוסים או איומים אחרים, התוכנה מתעדכנת ואז אנחנו יכולים להתמודד טוב יותר עם האיום שמוטל על המחשבים שלנו בבית או בעסק.